Ontdek de omgeving

Wouwse Plantage, onderdeel van de gemeente Roosendaal, is een kleine dorpskern gelegen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, tegen de oostzijde van de Brabantse Wal.

Wouwse Plantage

Wouwse Plantage, onderdeel van de gemeente Roosendaal, is een kleine dorpskern gelegen tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, tegen de oostzijde van de Brabantse Wal, www.vvvbrabantsewal.nl.

In de omgeving van Op de Vleet zijn talloze wandel en fietsroutes die je langs de mooiste plekjes brengen, te beginnen bij het Landgoed Wouwse Plantage. De Natuurpoort Wouwse Plantage, hét startpunt voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur ligt slechts op een paar kilometer van onze B&B. Voor meer informatie over de Natuurpoort, wandel- en fietsroutes verwijzen we je naar www.natuurpoortwouwseplantage.nl. Meer routes, waar onder diverse mountainbike routes kun je ook vinden op www.bezoek-roosendaal.nl onder het kopje “ontdek het groen”. Een grensoverschreidende wandel ervaring is het Grenspark Kalmthoutse Heide bestaande uit heide, vennen bossen en landduinen, www.grensparkkalmthoutseheide.com

Meer info over de geschiedenis van de omgeving kun je o.a vinden op onderstaande pagina’s:

Voor een heerlijke culinaire avond,  raden we hieronder 2 van onze favorieten aan:

Meer weten over andere uitjes in de buurt? Check onderstaande sites voor meer ideeen.

Uiteraard zijn er in de buurt verschillende lokale bedrijven waar je heerlijke streek producten kunt kopen. Een paar échte aanraders zijn:

Wil je nu toch een dag iets verder van “huis”?

Ook dan is er voldoende te zien. De uitgestrekte Zeeuwse stranden en de Oosterschelde zijn in een klein half uurtje te bereiken.  Of lekker een dag shoppen en terrassen in Antwerpen? Vanuit Essen (B) kun je met het boemeltreintje naar hartje Antwerpen in 40 minuten. Het station ligt op zo’n 4 km vanaf de B&B en parkeren is gratis, www.allesoverantwerpen.nl/stedentrip/trein. Steden als Roosendaal (Rosada Shopping Center), Bergen op Zoom, Breda maar ook Goes zijn makkelijk en snel te bereiken.

Dus kom genieten van de Brabantse gastvrijheid in onze B&B, we hopen je snel te mogen ontvangen.

Diana Aarts-van DiesenGeruisloos rijden door de natuur van West-Brabant

Op de Vleet
B&B Op de Vleet

Diana Aarts-van Diesen Schouwenbaan 15 4725 ST Wouwse Plantage

E-mail

diana.vandiesen@gmail.com

Telefoon

+31 (0)6 14275670

Fotografie

door Elly Matthijssen